Hvordan skaper vi en gang som er både praktisk og hyggelig?

// Velkommen inn

 

Gangen er som et førsteinntrykk, det første møtet gjestene dine får med hjemmet ditt. Men det er også et rom som mange forbinder med masse utstyr og rot.

Kan gangen være både praktisk og inspirerende?

// Praktisk

 

For å skape et godt rom er det viktig at vi finner kombinasjonen av praktisk og estetisk. Når det kommer til det praktiske så vil dette bety at  vi lager løsninger som fungerer for de som bor der og til den livsstilen og bruken som menneskene der har.

Er de som bor der aktive og har mye sportsutstyr, er det praktisk at noe av dette er lett tilgjengelig.

Sett utstyr som ikke blir brukt hver dag, i bod eller garasje. Det er gjort på 5 minutter, og gir en ryddigere gang, med plass til utstyret som brukes ofte

// Vis hvem du er

 

Gangen kan brukes for å gi besøkende et inntrykk av hvem som bor her og hva de driver med.

Det kan være veldig spennende å gå inn i nye hjem. Å komme inn i gangen hos noen for første gang er spennende og interessant.

  • Hvem bor her?
  • Hva liker de å drive med ?
  • Hva tror du de ønsker å fortelle til deg som besøkende?
  • Føler du deg velkommen?

Alle disse spørsmålene kan du stille deg selv når du tenker ut hvordan din gang skal se ut.

// Noe fremme og noe gjemt

 

Om du innreder gangen slik at du både kan ha skjult oppbevaring og noe åpent, har du muligheter for både praktisk og smart oppbevaring samtidig som du kan for å skape stemning.

Hvordan du velger hva du vil skjule og hva du kan ha fremme kan du fordele både utifra hva du bruker oftest, og hvilke ting du ønsker å vise frem.

Fine jakker, skjerf, sko og vesker kan fint henge fremme sammen med solbriller, nøkler og andre småting du tar med deg i farten!

// Farger og materialer

 

Gangen er et rom du ikke oppholder i over lang tid. Det betyr at du kan være litt mer vågal når det kommer til farge og materialvalg.

Er det farger du elsker, men som du egentlig ikke tør å bruke i oppholdsrom? Gangen er det perfekte stedet for å teste denne fargen ut! Fordi vi ikke oppholder oss i gangen over lang tid, vil vi ikke bli like påvirket av fargene her og vi vil «tåle» mer av både farger, mønster og materialer.

Gulvet bør være praktisk i forhold til skitne sko og støvler, det bør tåle både vann og hard bruk. Velger du et golv som tåler dette, vil du nok oppleve at du slipper endel frustrasjon og bekymring i hverdagen, når folk tramper inn med sko i alt slags vær.

Ynskjer du å få tilsendt inspirasjon på epost?

    Se personvernpolicy