Hvordan innrede soverommet?

// Hva skal soverommet gi deg?

 

Soverommet skal være en plass der du finner ro og samler energi. Din egen boble der du kobler ut og av. Føler deg trygg og fri. Soverommet er den perfekte plassen for å gå inn i deg selv og dine tanker, uforstyrret av omverden.

Om du tenner et lys, leser en inspirerende bok, hører på musikk som får deg til å drømme deg bort eller kanskje du bruker tiden når du legger deg til å meditere og finne indre ro? Soverommet er rommet vi starter dagen i, og når du ligg i senga om morgenen, kanskje du reflekterer over hvordan denne dagen skal bli?

Alt dette er ting som foregår i deg selv, men det å skape en god atmosfære i soverommet er en forutsetning for å finne denne roen.

// Ting på soverommet

 

Fyll en hylle med gode bøker og ting du blir glad av å omgi deg med. Det kan være arvegods, smykker eller småting du har samlet og som har en stor følelsesmessig verdi for deg.

Ting som gir deg den gode følelsen og som minner deg på ta vare på deg selv.

For all del, dropp TV! …og gi deg selv tid og rom for å tenke og for å puste…med magen til og med.

// Detaljer

Tenne et lys, sette på en diffuser med eteriske oljer som både gir soverommet en nydelig lukt samtidig som at oljene støtter kroppen i å finne ro og oppnå god søvn.

Hudpleieproduktene dine kan godt stå fremme, kanskje er det nettopp nå du har tid og ro til egenpleie?

// Farger og materialer

 

Når du skal velge farger og materialer på soverommet er det flere ting du bør tenke på.

– Hvilken farge er det som gir deg ro?

– Hvilket rom du føler deg vel i og hvilken farge er det på veggene der?

Ting tyder på at vi er ulike når det kommer til kva påvirkning ulike farger har på oss. Det som likevel kan se ut til å være en fellesnevner, er at farger som har mye hvitt i seg, altså er duse, virker  beroligende. Kulørsterke farger virker motsatt. Derfor er det en god regel å velge duse farger til soverommet. Rødt bør en kanskje også styre unna på soverommet, da det er en krevende farge som ein er enig om at virker stimulerende.

Gode naturmaterialer er også kjent for å skape en lun atmosfære. Eksempler på dette kan være stein, treverk, rotting, kork, bambus og tekstiler av lin eller bomull.

Du kan velge en seng med en sengegavl i et av disse materialene, du kan velge skap og innredning i treverk, rotting, bambus eller kork?

// Tekstiler på soverommet

 

er med på å skape den lune, trygge stemningen.
Godt og fint sengetøy som du gleder deg til å legge deg i, gulvtepper som er gode å sette bare føtter på og gardiner som både skjermer og som slipper inn dagslyset når det er tid for å stå opp.

Lite slår det å våkne til morgenlyset, det gir deg en myk og rolig start på dagen.

// Alt har sin plass

 

Trikset for å ha et ryddig soverom er at ting har sin faste plass. Gode systemer i skap og skuffer gjør at du bruker mindre tid på daglig rydding. Kanskje ønsker du å henge fram en ny kjole du har kjøpt, med et fint mønster eller en farge du blir glad av? Da kan disse plaggene inngå som en del av innredningen på soverommet.

Kanskje har du ikke plass til et «walk in closet»? Fortvil ikke, det er fullt mulig å lage din egen utgave på en vegg ved å bruke hyller, knagger, bokser og lignende.

Kanskje bør du ha en fin korg stående til skitne klær? Da slipper du at dei flyter rundt omkring på soverommet?
Et anna tips er å ta en gjennomgang av dei klærne du har i skapet en gong i mellom, har du ikke brukt klærne på et år kan det være andre som har mer bruk for dei?

Det å få oversikt i skapet gir en veldig god følelse, selv om du ikke ser hva som er på innsiden av skapet når du skal legge deg om kvelden, så vet du hvordan det ser ut der inne. Er det ryddig og oversiktlig der inne, så er det en god følelse å legge seg med.

Det å ha oversikt over klærne sine gjør også at en handler mindre på impuls, man vet hva man har og en bruker det. Trenger man noe nytt, så er det sannsynlegvis fordi man trenger det og ikke fordi man hadde glemt av hva som var i skapet.

// God luft

 

God luft kan være frisk luft fra et åpent vindu. Det kan være et ryddig og rent rom. Det kan være en god samtale før leggetid. Nyvaska og myke sengeklær. Nydusjet kropp.
Hva som må til for at du skal senke skuldrene og puste med magen er det bare du som vet, men disse tingene ovenfor er hvertfall en god start for de aller fleste!

God natt

Ynskjer du å få tilsendt inspirasjon på epost?

    Se personvernpolicy